Hroznové víno jako ovoce

Hroznové víno

Hroznové víno

jako ovoce nám přináší mnoho pozitivního. To věděli již staří Řekové, kteří hrozny podávali při svých hostinách a připisovali jim léčivý účinek. Protože kromě lákavého vzhledu, snadné dostupnosti a výborné chuti, nám poskytují celý koktejl vitamínů a minerálů posilujících naše zdraví.
Hrozny obsahují 80 % vody, vitamíny skupiny B a vitamín C. Z minerálních látek tu nalezneme hlavně mangan, hořčík, železo, draslík a vápník. Ačkoliv vinné hrozny obsahují jen malé množství esenciálních kyselin, zastoupeny jsou všechny. Dále pak velké množství vlákniny a sacharidů.

Na vlákninu jsou bohaté zejména slupky. Jejich konzumací posilujeme střeva proti ochablosti, působíme proti zácpě a zároveň odvodňujeme organismus. Také jej zbavujeme nahromaděných toxinů. Díky těmto schopnostem je hroznové víno skvělým pomocníkem v boji proti celulitidě!

Vinné hrozny působí na náš organismus močopudně. Urychlují průchod moči, a tak vyplavují bakterie. Tím mírní záněty ledvin. Hroznové víno chrání srdce a oběhovou soustavu tím, že dodává energii buňkám a zlepšuje zdraví artérií. Podporuje tvorbu červených krvinek a proudění krve. Také zabraňuje ukládání cholesterolu na stěnách artérií.

I jadérka hroznového vína, která mnohým nechutnají, mají své uplatnění. Lisuje se z nich olej, který je výborný v salátech a také se používá v kosmetice. Navíc jsou drcená jadérka skvělým peelingem. K dostání jsou i vitamíny obohacené výtažky z jader hroznového vína. Z celých plodů se připravuje kromě vína i vinný ocet. Sušením bezpeckových odrůd se získávají rozinky.

Jednoduché sacharidy v hroznovém vínu přináší tělu spoustu energie. Proto jsou hrozny vítanou svačinkou pro školáky, sportovce i rekonvalescenty. Měli bychom se však držet jedné zásady. Hroznové víno není dobré kombinovat s kefírem, mlékem či perlivou vodou. Tato kombinace dokáže spolehlivě podráždit žaludek.

I když jsou hrozny obecně považovány za kalorické ovoce, není to s nimi tak hrozné. Jejich kalorická hodnota je totiž 289 kJ/100 g. Mají střední glykemický index, takže je můžete směle zařadit do svého jídelníčku, i když právě držíte redukční dietu. Jejich sladkou šťávu můžeme využít při přípravě tolik oblíbených a moderních fresh juiců. Zvláště vhodné jsou v kombinaci s kyselejšími druhy ovoce, které přirozeně přisladí!

Oblíbené příspěvky

VYBERTE SI Z NABÍDKY MENU: (štítky)

*Úvod do blogu Ninive A M E R I K A ABBA Afrodíté Akční příběh - zabijačka a to okolo :: aktivity radosti a milování života Aljaška Alpy Dachstein Amanda Zelina Anne Sophie Mutter Ashley Tisdale Baby - Blackbird Beruška Bylinky Cambridge Caracas Cestování po Chile Patagonie Čápi Čas lásek čápů Čas lásek jelenů Česká písnička Divoká Příroda Jižní Afriky Dlouhozobka svízelová Dřípatka Empatie Enigma Euro Fejeton flame pod články na webu Flora Fotografie z cest Fotografie z Venezuely Dovolená Fotografujte Google Street View Hádanka - Kdo je chytřejší? Muži nebo ženy Helikoptérové matky Historie Hnízdění Hodně jíme a rosteme jako z vody Dvojčata 1 rok Holub hřivnáč Hory Humor a vtipy Husa Husy Christina Aquilera I T A L I E Instinkty a pudy IRÁN IRSKO Iva Kubelková Jak se staví sen Jak se volí presidenti v Česku recenze Jan Saudek Jana Doležalová Jaro jaro přijde brzy a léto rychle za ním Ježíš Kristus John Denver Johnny Cash Kalifornie Kámen a bolest Káně Karel Hynek Mácha Karel Kryl Karel Schwarzenberg Kelly Family Kočky a my Komentáře Konipas bílý Korsika Kos Krásné ženy se svlékají Krásy Severní Ameriky Kritické myšlení Krmení mladých Krmítko Kruger National Park Křivoklát Kvalita života Kylie Minogue Labutě péče o mladé Lama Láska Lenost Léto Londýn Lorem ipsum celé vysvětlení pro hledající Bloggery Lyžování Mám dobrou náladu ale srdce je smutné Marie Rottrová Mateřství a péče o potomstvo Medicina Mexico a staré aztécké indiánské tance MEXIKO Milování světu vládne Moře Motivace Motivační základní emoce Namlouvání Námluvy Naše zahrady NĚMECKO Nemoci O demokracii Obě dvě i ve vaně Páření Čmelák královna Pikantní historky Pivní etický kodex Podzim Pohyb Prevence první máj Překladač Příběhy chlapů od silných motocyklů a krásných žen Příběhy plné slz a zklamání TEEN problémy Příběhy ze života Příroda Ptáci Pychosomatická medicína Radost a uspokojení Radůza ŘECKO S Google do světa internetu S Motorolou RAZR V3 Sabrina Boys Santorini Sen o vlčím máku Severní Amerika Kanada USA Schwabisch Hall Slavík obecný Slípka zelenonohá Slovensko Slovinsko Slunéčko sedmitečné Smích Smokie South Africa Spánek Správně vidíme jen srdcem Srdce Stehlík Svobodné rozhodnutí SYRIE a JORDÁNSKO Šoupálek dlouhoprstý Špaček Šťastný Nový Den TEEN - NEPRIJIMAM KONVENCNI STYL v OBLEKANI Ťuhýk obecný United Kingdom Vancouver Vánoce Vánoční včelky a jejich domečky Velký pátek Venezuela Original Photo Verše Veverka Videa Hudba Hity Vlaštovky Vodopády Vodouš šedý Vysoká Vzpoura deprivantů komplexní sdělení problému Windows a Apple Yosemite for a Father's Day Zahrada Zahrady Zdraví Život tropí hlouposti Historky Veselé Příhody Vtipy

Vybraný příspěvek

Stehlík a krmení mladých. To je nadělení....

Můžete je spočítat? Stehlík krmí...