Miluj svůj život Svět je krásný Člověk vše dokáže


INSPIRACE NA DNES a CELÝ PŘÍŠTÍ ROK

JAK ZŮSTAT MLADÝM...
1. Zahoďte nepodstatné číslovky.
Jsou to věk, váha a výška.
Ať se o ně starají lékaři. Platíte je za to.

2. Ponechte si jen pár veselých přátel.

3. Neustále se učte:
Učte se o počítačích, povoláních, zahradničení....cokoliv...
Nikdy nenechte svůj mozek odpočívat. "Nevyužitá mysl je dílnou ďábla."
A jméno ďábla je Alzheimer!
4. Těšte se z jednoduchých věcí

5. Často se smějte, dlouho a nahlas. Smějte se,
dokud nebudete lapat po dechu.
A pokud máte přátele, kteří vás rozesmějí, buďte s nimi co nejvíc !

6. Případné slzy:
Dají se vydržet, zarmoutí a zmizí.
Jediná osoba, která je při nás celý život, jsme my sami.
ŽIJTE, dokud jste naživu.

7. Obklopte se tím, co milujete:
Ať už je to rodina, domácí zvířátko, dáreček na památku, hudba,
květina, záliba, cokoliv..... Váš domov je vaše útočiště.

8. Dbejte o svoje zdraví:
Jestli je dobré, chraňte si jej. Pokud není stabilní, zlepšete si ho.
Pokud si ho nemůžete zlepšit sami, vyhledejte pomoc.

9. Nepodnikejte výlety s pocitem viny.
Choďte na výlet do nákupního centra, třeba i do neznámé krajiny, ale
NECHOĎTE tam, kde pociťujete vinu.

10. Povězte lidem, že je máte rádi, že je milujete -
při každé příležitosti.

Cituji z myšlenek matky po návštěvě s dcerou u gynekologa:
„když jsem se té lékařky zeptala, a co kdybychom dělali lymfatickou drenáž? Já mám zkušenosti, že jsem tak už pár mladým děvčatům třeba pomohla upravit cyklus nebo něco a ona úplně nadskočila štěstím, no to je výborná věc, to rozhodně doporučuju, to se bude všechno krásně odplavovat, očišťovat, a ten spodek se celý krásně vyčistí.
Tak jsem byla ticho a říkala jsem si blahořečím této osobě, že je v obraze, dovolila jsem si ještě přidat kraniosakrální ošetření a ona řekla, že všechny ty alternativy, které podporují naše procesy, jsou jenom vítány, no já jsem sedla na zadek, protože jsem říkala ,bože děkuji ti za to, že evidentně to mám někde srovnaný, protože narážím na tydlety lidi, se kterýma budu moct spolupracovat.
Já si svůj život žiju, jak si ho žiju, ale prostě jsem si jednou vybrala nějaký poslání v uvozovkách léčit harmonizovat, tak musím cestovat cestou těch lidí a ne svou vlastní, že jo. Když ji budu respektovat, možná se dostanou i kousek k té mé. Já nepotřebuju ten svět manipulovat, já s ním chci spolupracovat. A to jsou základy, to je pro mě priorita.“

Někdy je to léčitel, někdy je to doktor, někdy jenom poradce. I ten lékař je jenom průvodce. My jenom provázíme ten proces léčení, podle toho, jakou tu funkci v tom má, tak se jmenuje léčitel, ten opravdu léčí tělo, ale třeba nejde až na ducha, nebo neradí, on je tady od toho, aby dal do pořádku tělo, jako lékař. Ale léčitel jde na to alternativně biologicky, přírodně a lékař na to jde často chemicky, ale jde na to. Oba dva mají stejný úkol. Oba dva jsou zrovna tak důležití.

Kniha jako lék

Kniha
má v naší společnosti svoje nezastupitelné místo. Již v dobách antiky byla četba používána jako lék. Prožitek z četby pomáhal zapomenout na bolesti, zaháněl negativní myšlenky a přinášel útěchu. Kniha byla proto vždy velmi ceněna. Až do začátku novověku byly knihy velmi vzácné a drahé. Jejich hodnota byla tak vysoká, že si je mohly dovolit pouze šlechta a církev.
S vynálezem knihtisku se situace změnila k lepšímu a knihy se postupem času dostaly do všech vrstev. Nejrozšířenějšími knihami po celém světě byly a doposud jsou náboženské texty: bible a korán. Bible provázela každého křesťana po celý život a přinášela mu útěchu. Korán sloužil obdobně muslimům.

V čem spočívá léčivá síla knihy? Především v jejím obsahu. Kniha umožňuje čtenáři, aby díky ní zapomněl na všechno, co ho trápí, bolí nebo zatěžuje. Dovolí člověku se uvolnit a odpoutat se od skutečného světa. Čtenář může prostřednictvím literatury zažít mnohá dobrodružství a poznávat svět. Porovnávání obsahu knihy se skutečným životem pomáhá čtenáři rozšířit si své obzory a poznat také sám sebe. Kniha je nenásilná a čtenář jí může odložit, pokud je unaven nebo se mu její obsah nelíbí, a později se k ní může vrátit. Léčivá síla knih je v zapomnění. Člověk zapomene na vše, co ho trápí, opadne z něj stres a úzkost. To má pozitivní vliv na psychiku, která ovlivňuje celkový zdravotní stav.

Velkým přínosem literatury
je také její vzdělávací funkce. S každou novou myšlenkou si člověk rozšiřuje své vědomosti, obohacuje svůj endocept (osobnostní vědomostní fond) a dotváří svou osobnost. Osobnost člověka není stálá a navždy daná. S přílivem nových myšlenek, které mozek neustále zpracovává, dochází k přestavbě některých složek, které vytvářejí lidskou osobnost. Člověk tak získává nové vědomosti, zkušenosti a také může měnit své názory. Nové informace jsou nutné pro chod vědomí. Pokud se stane, že je člověk úplně izolován od nových informací, mozek si začne vytvářet nové informace sám např. halucinacemi. Literatura je tedy výborným zdrojem informací.

Často se stává, že lidé v nemocnicích čtou knihy, které jim rozšiřují vědomosti a vzdělání. Mají pocit, že užitečně strávili volný čas a ještě se něco dozvěděli. Bývají to knihy o koníčcích: o zahradničení, o včelařství, o šachu, o zdravém životním stylu, sportu apod. Záleží na čtenářových zálibách a zaměření.
Také krásná literatura má léčivé účinky. Jejím hlavním úkolem je čtenáře zaujmout a být natolik zajímavá, aby byl plně vtažen do děje a zapomněl na své okolí a na své trápení. Tyto knihy by měly být pozitivně laděny, aby čtenář - pacient nesklouzl do depresivních nálad. Mohou to být knihy dobrodružné, cestopisné, humorné i satirické.


V dnešní době se kniha používá jako lék prostřednictvím biblioterapie. Základem biblioterapie je záměrná práce s knihou v rámci psychoterapie. V obecnějším pojetí je to cílené používaní knih, jejichž obsah má ovlivnit psychický stav člověka.

JE TO PRAVDA ?

Je to pravda ? Na tuto otázku lze odpovědět buď ano, nebo ne. Je to pravda, jestli věříte, že
to pravda je. Když nevěříte ,pravda to není.
Čemukoli se rozhodnu věřit, stává se mou pravdou. Čemukoli se rozhodnete věřit vy, stává
se vaší pravdou. Naše myšlenky přitom mohou být naprosto odlišné.
Naše životy a zkušenosti jsou naprosto odlišné.

Čtěte a přemýšlejte Miluj svůj život a Google pomůže kde to najít.
A pomozte si sami, stejně vám nikdo jiný nepomůže.

Krásný, skvělý den vám přeji.


Oblíbené příspěvky

VYBERTE SI Z NABÍDKY MENU: (štítky)

*Úvod do blogu Ninive A M E R I K A ABBA Afrodíté Akční příběh - zabijačka a to okolo :: aktivity radosti a milování života Aljaška Alpy Dachstein Amanda Zelina Anne Sophie Mutter Ashley Tisdale Baby - Blackbird Beruška Bylinky Cambridge Caracas Cestování po Chile Patagonie Čápi Čas lásek čápů Čas lásek jelenů Česká písnička Divoká Příroda Jižní Afriky Dlouhozobka svízelová Dřípatka Empatie Enigma Euro Fejeton flame pod články na webu Flora Fotografie z cest Fotografie z Venezuely Dovolená Fotografujte Google Street View Hádanka - Kdo je chytřejší? Muži nebo ženy Helikoptérové matky Historie Hnízdění Hodně jíme a rosteme jako z vody Dvojčata 1 rok Holub hřivnáč Hory Humor a vtipy Husa Husy Christina Aquilera I T A L I E Instinkty a pudy IRÁN IRSKO Iva Kubelková Jak se staví sen Jak se volí presidenti v Česku recenze Jan Saudek Jana Doležalová Jaro jaro přijde brzy a léto rychle za ním Ježíš Kristus John Denver Johnny Cash Kalifornie Kámen a bolest Káně Karel Hynek Mácha Karel Kryl Karel Schwarzenberg Kelly Family Kočky a my Komentáře Konipas bílý Korsika Kos Krásné ženy se svlékají Krásy Severní Ameriky Kritické myšlení Krmení mladých Krmítko Kruger National Park Křivoklát Kvalita života Kylie Minogue Labutě péče o mladé Lama Láska Lenost Léto Londýn Lorem ipsum celé vysvětlení pro hledající Bloggery Lyžování Mám dobrou náladu ale srdce je smutné Marie Rottrová Mateřství a péče o potomstvo Medicina Mexico a staré aztécké indiánské tance MEXIKO Milování světu vládne Moře Motivace Motivační základní emoce Namlouvání Námluvy Naše zahrady NĚMECKO Nemoci O demokracii Obě dvě i ve vaně Páření Čmelák královna Pikantní historky Pivní etický kodex Podzim Pohyb Prevence první máj Překladač Příběhy chlapů od silných motocyklů a krásných žen Příběhy plné slz a zklamání TEEN problémy Příběhy ze života Příroda Ptáci Pychosomatická medicína Radost a uspokojení Radůza ŘECKO S Google do světa internetu S Motorolou RAZR V3 Sabrina Boys Santorini Sen o vlčím máku Severní Amerika Kanada USA Schwabisch Hall Slavík obecný Slípka zelenonohá Slovensko Slovinsko Slunéčko sedmitečné Smích Smokie South Africa Spánek Správně vidíme jen srdcem Srdce Stehlík Svobodné rozhodnutí SYRIE a JORDÁNSKO Šoupálek dlouhoprstý Špaček Šťastný Nový Den TEEN - NEPRIJIMAM KONVENCNI STYL v OBLEKANI Ťuhýk obecný United Kingdom Vancouver Vánoce Vánoční včelky a jejich domečky Velký pátek Venezuela Original Photo Verše Veverka Videa Hudba Hity Vlaštovky Vodopády Vodouš šedý Vysoká Vzpoura deprivantů komplexní sdělení problému Windows a Apple Yosemite for a Father's Day Zahrada Zahrady Zdraví Život tropí hlouposti Historky Veselé Příhody Vtipy

Vybraný příspěvek

Stehlík a krmení mladých. To je nadělení....

Můžete je spočítat? Stehlík krmí...